f s r
^

Nordisk Kulturfond bevilger 100.000 kroner til nordisk/færøsk kulturprojekt

Pressemeddelelse

I sin første bevillingsrunde 2012 har Nordisk Kulturfond bevilget over syv millioner kroner til 69 kulturprojekter, der samarbejder over de nordiske grænser. Et projekt stammer fra Færøerne, og det har modtaget 100.000 kroner.

Nordisk Kulturfond har støttet et projekt om inklusion og mangfoldighed:

LGBT Føroyar, Lesbian, Gay, Bisexual and Transgendered People, har fået støtte til at skabe en udstilling, som udfordrer den formodning, at man selv frit vælger om man vil være andet end heteroseksuel.

Bag udstillingen står et samarbejde mellem kunst og videnskab, og udstillingen åbnes til den Færøske Pride Parade den 27. juli med kunstneriske præsentationer og videnskabelige beskrivelser af nordiske dyr, som har homo-/biseksuel adfærd. Målet med projektet er oplyse at offentligheden om de falske og forsimplede definitioner af  “normal” seksuel adfærd og derved at øge tolerance og støtte til den færøske LGBT-befolkning.

Projektansvarlig: Eiler Fagraklett, lgbt@lgbt.fo

I alt har Fonden bevilget 7.476 mio. kroner i sin første runde i år. De øvrige 68 projekter, som Fonden har støttet, involverer samarbejde mellem tre nordiske lande, enten som arrangører, deltagere eller som tema, og Fondens tilskud betyder, at mindst 200 personer, grupper eller organisationer i Norden mødes for at skabe kultur for indbyggerne i Norden.

Du kan også søge

Nordisk Kulturfond bevilger omkring 27 mio. DKK årligt til at fremme og støtte kultursamarbejde i Norden. I 2012 kan man igen ansøge om tilskud den 1. september og den 1. oktober på op til 500.000 DKK. (se www.nordiskkulturfond.org)

Nordisk Kulturfond modtog i alt 263 ansøgninger den 1. februar og bevilgede tilskud til 69 ansøgere. Se hvilke andre projekter, der har modtaget tilskud på Fondens hjemmeside bevilgede bidrag.

Fonden har givet tilskud til nordisk kultursamarbejder siden 1967.
Nordisk Kulturfond/
Nordic Culture Fund
Ved Stranden 18
DK-1061 København K
Tel +45 33 96 02 00
Fax +45 33 32 56 36
http://www.nordiskkulturfond.org

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon

Reply